EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ’NDE İKİNCİ GÜN!

EVRENSEL BİLİM KURGU VE   FANTASTİK FİLM FESTİVALİ’NDE İKİNCİ GÜN!

EVRENSEL BİLİM KURGU VE  FANTASTİK FİLM FESTİVALİ’NDE İKİNCİ GÜN!

26-29 Eylül tarihleri arasında ikinci kez düzenlenen bilimin ve sınırsız hayal gücünün birleştiği Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, film gösterimleri, söyleşiler ve sinemaseverlerin katılımıyla devam ediyor.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde bugün; Barış Hancıoğulları’nın “Yeniden Leyla”, Sezgin Cengiz’in “Tebessüm”, Erdem Tepegöz’ün “Gölgelerin İçinde”,Tolga Karaçelik’in “Kelebekler” ve Kristina Buozyte, Bruno Samper’ıni Vesper” filmleri festival seyircisiyle buluştu.

 

AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşen festivalin ikinci gününde, programda yer alan film gösterimlerinin yanı sıra Ulusal Yarışma’daki “Yeniden Leyla” ve “Tebessüm” filmlerinin ekiplerinin katılımıyla da söyleşiler gerçekleşti. 

 

“Bizim yaptığımız şey bir ayin.”

29 Eylül’e kadar devam edecek festivalin ikinci günündeki ilk gösterim, yönetmen Barış Hancıoğulları’nın “Yeniden Leyla” oldu. “Ulusal Yarışma”da yarışan filmin gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşide, filmin yönetmeni Barış Hancıoğulları ve oyuncusu Cem Zeynel Kılıç katılımcıların sorularını yanıtladı. 

 

Moderatörlüğünü festivalin Sanat Yönetmeni Gizem Ertürk’ün üstlendiği söyleşide, filminde hem Yunan hem Pers mitolojisinden öğeler olduğunu dile getiren Hancıoğulları, filmin psikolojiye olan ilgisinden ortaya çıktığını belirtti. Filminin bilim kurgudan çok fantezi kavramına uyduğunu belirten yönetmen, bu nedenden dolayı da Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde yer almaktan mutlu olduğunu belirtti. 

 

Moderatör Gizem Ertürk’ün kişisel röportajında filmi beyazperde de izlemenin ne kadar kıymetli olduğunu” hatırlatması üzerine yönetmen Hancıoğulları, sinemanın evlerde dijital platformlar üzerinden izlenmesi gibi bir durum varsa, kabullenmek gerektiğinin ve bu durumu artık kabullendiğini dile getirdi.  Filmi sinemada izlemek hakkında ise; “Bizim yaptığımız şey bir ayin. Karanlık bir salona kapanıyoruz. Hele filmde ara da olmazsa bir çeşit bir ritüel.” dedi.  

 

“Senaryoyu yazarken bir kara komedi düşünmemiştim”

Fesivalin ikinci gününün bir diğer gösterimi ise Sezgin Cengiz’in “Tebessüm” filmi oldu. 

“Ulusal Yarışma”da yarışan filmin gösteriminin ardından moderatörlüğünü festivalin Sanat Yönetmeni Gizem Ertürk’ün üstlendiği söyleşiye film ekibi katıldı. Filmin senaristi ve yönetmeni Sezgin Cengiz, senaryoyu yazarken bir kara komedi düşünmediğini, Mustafa'nın hayatına, insanın kendine yaptığı kötülüğe, insanın başkasına yaptığı kötülüğe kafa yorarken yere evrildiğini dile getirdi. Tebessüm filminin tasarımsız bir iş olduğunun da altını çizen Cengiz, sözlerine şöyle devam etti; “Ben çapaklı işleri seviyorum. Tebessüm böyle bir film. Ama oyunculukları temizdir. Hikayesi temiz. O saflığı seviyorum”. 

Festivalin üçüncü gününde ise programda yönetmen Serpil Altın’ın “Geleceği Yönetmek” adlı filminin özel gösterimi ile başlarken “Ulusal Yarışma”da yer alan Can Evrenol’un “Peri: Ağzı Olmayan Kız”, Kaan Müjdeci’nin “Iguana Tokyo”, Barış Sayhan’ın “Cemil Şov” ve Çağrı Cem Bayraklı’nın Hızlı Ayaklar Olimpiyat Yolunda filmleri yer alıyor. Peri: Ağzı Olmayan Kız ve “Cemil Şov” filmlerinin gösteriminin ardından film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler de gerçekleşecek.

 

Tags: