Efsanevi OMEGA Seamaster’ın Yeni Koleksiyonuyla Okyanuslar Kolunuzda
OMEGA, okyanusların kaptanı modelinin şerefine yeni koleksiyonunu sunuyor. Yedi ikonik model ile toplam 11 farklı saat içeren koleksiyon, şık modellerden yüksek teknolojili dalış saatlerine kadar uzanırken; modellerin ortak özelliği olan OMEGA Yaz Mavisi rengi uçsuz bucaksız denizde geçirilen mükemmel bir günü hatırlatıyor.
Bu renk, her bir Seamaster'ın su geçirmezlik özelliğini yansıtacak şekilde farklı derecelerde kullanılarak derinliklere meydan okuyan özellikleri bir bakışta ortaya koyuyor: Aqua Terra, güneş alan su yüzeyini simgelerken Ultra Deep ise okyanusun karanlık derinliklerini simgeliyor.
OMEGA sizi, bu yılın özel üretim modellerini keşfetmeye davet ediyor!
Seamaster'ın Kısa Tarihi
Seamaster'ın öyküsü, sivil dalgıçlara sunulan ilk dalış saati olan "OMEGA Marine" modelinin 1932 yılında tanıtımıyla doğumundan 16 yıl önce başladı. Bu usta işi saat, Cenevre Gölü yüzeyinin 73 metre altında yürütülen testten başarıyla geçmiş ayrıca Neuchatel'deki Saat Üreticiliği Araştırma Laboratuvarı'ndaki basınç testlerinde 135 metre derinlikte su geçirmezlik özelliğini ispatlamıştı. Bu etkileyici başlangıç, OMEGA'nın su altı tasarımlarındaki hızlı ilerlemelerine temel oluşturdu.
II. Dünya Savaşı yıllarında OMEGA, Büyük Britanya Savunma Bakanlığı'na destek sağlayarak görevdeki hava kuvvetleri ve donanma askerlerine 110 bini aşkın saat teslim etti. Bu eşi benzeri görülmeyen deneyim, OMEGA'ya su geçirmezlik, antimanyetizma ve sağlamlık alanlarında hızla ilerleme imkanı tanıyarak en zorlu koşullara dayanabilecek bir dizi saat üretmelerini sağladı. Savunma Bakanlığı, her bir saatin kasa arkasında "Waterproof Wrist Watch" (Su Geçirmez Kol Saati) anlamına gelen WWW işlemesini kullanmıştı.
OMEGA'nın 100. yıl dönümü olan 1948 yılında tanıtılan koleksiyon, "şehir, deniz ve kasaba" için uygun bir saat üretmek üzere etkinliği cephede ispatlanmış teknolojileri şık bir dış tasarımla bir araya getiriyordu.
Bu üç kelimeden hangisinin koleksiyonun geleceğini tanımlayacağı çok geçmeden netlik kazandı. İyimserliğin ve keşiflerin öne çıktığı Rock'n'Roll yıllarında, Seamaster modeli deniz maceracılarının saat tercihi olarak kendini gösterdi.
Bu yeni yolculuğun başlangıç noktası, 1957'de tanıtılan Seamaster 300 modeliydi.
Ardından, dalga dalga gelen olağanüstü modeller birbiri ardına tanıtıldı. Her biri heyecan verici yeni tasarımlar, yenilikçi teknolojiler ve çok daha yüksek su geçirmezlik özelliği sunuyordu. Bu yolculukta, çarpıcı denizatı logosuna sahip saat, meraklı ve duyarlı maceracıların tercih ettiği saat olarak okyanuslardaki keşif ve koruma faaliyetlerinde önemli bir rol oynayacaktı.
OMEGA günümüzde, markanın sektör öncüsü tesisleri ve METAS (İsviçre Federal Ölçüm Enstitüsü) tarafından belirlenen sertifikasyon standartları sayesinde su geçirmezlik özelliğine sahip saatlerinin her birini gerçek bir sualtı ortamında test edebiliyor.
Seamaster serisinin 75. yıl dönümünü simgeleyen bu saatler; yeniliklerle, keşiflerle, okyanuslarda etkinliği kanıtlanmış performans ve tasarımla dolu olağanüstü bir tarihe saygı duruşunda bulunuyor.
Aqua Terra
Derin sular için şık bir seçenek
2002 yılında tanıtılan Seamaster Aqua Terra'nın ölçülü göstergesi, 1957 tarihli orijinal Seamaster 300 modelinin sade hatlarını anımsatıyordu. Aradan geçen yıllarda OMEGA, lüks yat güvertelerini andıran tik desenli kadranlar ve yelkenli formundaki indeksler gibi okyanustan ilham alınan tasarım dokunuşlarını tanıttı.
OMEGA'nın Aqua Terra Koleksiyonu şimdi de paslanmaz çelikten üretilen simetrik kasa ve tepeye sahip üç yeni model içeriyor. OMEGA'nın Co-Axial Master Chronometer 8800 mekanizmasından güç alan 38 mm'lik modelde, yuvarlatılmış bağlantı parçaları içeren cilalı ve fırça finisajlı kordonun yanı sıra yelkenli formunda indeksler kullanılıyor.
41 mm'lik modelin güç kaynağı ise OMEGA'nın Co-Axial Master Chronometer 8900 mekanizması. Model kullanıcılara uyumlu kordon veya mavi kauçuk kayış seçeneği sunuyor. Tüm modellerde kullanılan gün ışığı fırça finisajlı, Yaz Mavisi rengindeki yeni kadran, Aqua Terra'nın 150 metrelik su geçirmezlik özelliğini yansıtacak şekilde gradyan finisaja sahip.
OMEGA bu rengi tamamlayacak şekilde, rodyum kaplamalı ibrelerde ve indekslerde açık mavi renkli eşsiz Super-LumiNova dolgu kullanıyor.
Aqua Terra Worldtimer
İlham veren bir kadran tasarımı
Modelin 2017 yılındaki lansmanından sadece iki yıl sonra OMEGA olağanüstü dokuda ve renkte kadranlar elde etmek için lazer teknolojisini kullandı ve bu sayede Dünya'nın yukarıdan görünüşünü sergileyen güzel görseller bilekleri süsledi.
Gündüz ve gece göstergelerinin yanı sıra farklı konumlar içeren halkasıyla Aqua Terra Worldtimer, tam bir serüven çağrısı yapıyor. Bu çok özel Seamaster'ın kendine özgü okyanusu bile var! Paslanmaz çelikten üretilen, uyumlu kordon veya mavi kauçuk kayışa sahip 43 mm'lik Aqua Terra Worldtimer, Dünya'nın renkli bir görünümünü sunuyor.
Kadranın etrafında, dünyanın farklı konumlarını içeren gümüş renkli bir halka yer alıyor. İç ve dış göstergeler arasında köprü görevi gören hesalit cam, gündüz için açık mavi ve gece için koyu mavi olmak üzere 24 saatlik ölçüm imkanı sunuyor. Lazer ablazyonlu doku uygulanarak renklendirilen grade 5 titanyum plaka, Dünya'nın mavi okyanuslar ve kabartmalı kıtalar içeren bir görünümünü sunuyor.
Aqua Terra teknolojisiyle paralel şekilde, Worldtimer modeli su altı dünyasında 150 metreye kadar zaman ölçümü yapabiliyor. Güç kaynağı ise OMEGA'nın Co-Axial Master Chronometer 8938 mekanizması.
Seamaster 300
Okyanuslarda bir profesyonel
1957 yılında Speedmaster ve Railmaster ile birlikte OMEGA'nın "professional” üçlemesi kapsamında tanıtılan orijinal Seamaster 300, kullanıcılarına kolay okunan gösterge ve tepe üzerindeki logoda yer alan "Naiad" yıldızıyla simgelenen olağanüstü su geçirmezlik özelliği sunuyordu.
Yeni model, OMEGA'nın İsviçre Federal Ölçüm Enstitüsü (METAS) tarafından sektörün en düzeydeki standardıyla sertifikalanan Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912 mekanizmasıyla bu mirası sürdürüyor. 41 mm'lik bu Seamaster 300, cilalı ve fırça finisajlı paslanmaz simetrik kasa ve tepe ile uyumlu kordona sahip. İsminden de anlaşılacağı gibi 300 metreye kadar su geçirmezlik sunan model Yaz Mavisi rengindeki cilalı kadranıyla yansıtılıyor.
OMEGA bu rengi tamamlayacak şekilde rodyum kaplamalı ibrelerde, girintili indekslerde ve rakamlarda açık mavi renkli eşsiz Super-LumiNova dolgu kullanıyor.
Diver 300M
Okyanus Simgesi
Çarpıcı dalış ölçeği, iskeletleştirilmiş ibreleri, cesur yükseltili indeksleri ve helyum kaçış valfiyle 1993 yılında tanıtılan Diver 300, derin deniz maceracılarına su altında geçirilen zamanı ölçmenin şık bir yolunu sunuyor.
Paslanmaz çelikten üretilen ve uyumlu kordon veya mavi kauçuk kayışla sunulan 42 mm'lik bu Seamaster Diver 300M, OMEGA'nın klasik dalış saatleri koleksiyonuna yapılan değerli bir ekleme. Hatıra niteliğindeki modelleriyle uyumlu şekilde, Yaz Mavisi renkte dalga desenli seramik kadran, su geçirmezlik özelliğini yansıtacak şekilde gradyan finisajla tamamlanıyor.
Yaz Mavisi renkli mineli (Grand Feu) dalış ölçeğine sahip mavi seramik bezel kadranı çevrelerken, rodyum kaplamalı iskeletleştirilmiş ibreler ve yükseltili indeksler, eşsiz bir açık mavi Super-Luminova dolguya sahip. Diver'ın güç kaynağı ise OMEGA'nın Co-Axial Master Chronometer 8800 mekanizması.
Planet Ocean 600M
İsmiyle bütünleşiyor
Tasarım özelliklerini Seamaster 300 modelinden alan Planet Ocean, turuncu bezeli ve çarpıcı helyum kaçış valfi dışında OMEGA'nın Calibre 2500 ile çıkış yapan ünlü Co-Axial eşapmanı ile 2005 yılında tanıtılmıştı.
Günümüzde ise yüksek dalış teknolojilerinin peşinden gidenler, OMEGA'nın Seamaster Planet Ocean 600M modeline rağbet gösteriyor. İsminden anlaşılacağı gibi okyanuslarda kendini evinde gibi hisseden model, suyun 600 metre altına kadar mükemmel performans sergiliyor.
OMEGA'nın Co-Axial Master Chronometer 8800 mekanizmasından güç alan bu 39,5 mm'lik modelin kasası ve kordonu paslanmaz çelikten. Açık mavi dalış ölçeğine sahip mavi seramik bezel, PVD ve gradyan finisaj uygulanan Yaz Mavisi seramik kadranı çevreliyor ve eşsiz açık mavi renkte Super-Luminova dolgulu mavileştirilmiş ibreler ve indekslerle tamamlanıyor.
Ploprof
Dünyanın en çarpıcı dalış saati
Okyanusların en zorlu basınç koşullarına direnebilen, "PloProf" (Fransızca PLOngeur PROFessional yani "profesyonel dalgıç") olarak bilinen Seamaster Professional 600 modeli, gelmiş geçmiş en dayanıklı ve yenilikçi dalış saatlerinden biri.
OMEGA'nın ustalıklı bir yöntemle camı sert monoblok kasaya sabitlemesi sayesinde helyum kaçış valfi kullanma ihtiyacı ortadan kalkmıştı. Ploprof'un ilk yıllarında, Fransız oşinograf Jacques Cousteau ve su altı araştırma firması COMEX, derin deniz keşiflerinde bu modelden destek almıştı.
Gün ışığı fırça finisajlı Yaz Mavisi kadranıyla O-MEGASTEEL malzemeden üretilen 2023 model bu Ploprof, tasarım özelliklerini 1971 yılında piyasaya sunulan orijinal modelden alıyor.
Safir camdan yapılan bezel halkası, erken dönem modellerde kullanılan kimyasal işlemle güçlendirilmiş monolitik camı andırıyor. Arka kısmı mavi vernikli olan bu şeffaf cam, altındaki açık mavi dalış ölçeğini gözler önüne seriyor. İkonik monoblok kasa, ünlü vidalı tepenin yanı sıra bu modelde mavi seramik halka taşıyan, saat 2 pozisyonundaki karakteristik güvenlik butonuna sahip.
Delikli mavi kauçuk kayış, 70'lere özgü görünümü tamamlıyor. Modelin güç kaynağı ise OMEGA'nın Co-Axial Master Chronometer 8912 mekanizması.
Ultra Deep
Dünya Rekoru Dalışına Özel
2019 yılında, Ultra Deep saatlerin ilki gezegenimizdeki en derin noktaya ulaşarak tarih yazmıştı.
Mariana Çukuru'na yapılan dünya rekoru niteliğindeki dalışın ardından OMEGA, bu teknolojiyi çığır açan bir 6000 m koleksiyonuna dönüştürerek herkesin beğenisine sundu.
Geliştirilme sürecinde gerçek okyanus koşullarında test edilen, 6000 metreye (20.000 fit) kadar su geçirmezlik sunan saat, İsviçre Federal Ölçüm Enstitüsü (METAS) tarafından satürasyon dalış saatleri için ISO 6425:2018 standardına uygun şekilde sertifikalanmıştı.
45,5 mm çapındaki bu model, sağlam O-MEGASTEEL malzemeden üretilen kasa ve kordona aynı zamanda derin denizlerin gizemlerine saygı duruşunda bulunan olağanüstü bir kadrana sahip.
Üzerinde yer alan desen, Five Deeps ekibi tarafından yaklaşık bir milyon sonar nokta kullanılarak haritalandırılan Challenger Deep bölümünün gerçekçi bir gösterimi. Kadran boyunca uzanan lake bir okyanus hissi veren lake finisajı, güzel bir derinlik algısı yaratıyor. Kadranın oyunbaz bir tarafı da var. UV ışık altında görünen OMEGA WAS HERE (OMEGA BURADAYDI) yazısı, 10.935 metrelik dünya rekoru kıran dalışa dikkat çekerek batı, orta ve doğu havzalarını gösteriyor.
Kendisini göstermeyen Co-Axial Master Chronometer 8912 mekanizma ise efsanevi Ploprof'ta kullanılanın aynısı.
Unutulmayacak Bir Hatıra: Kasa Arkası
OMEGA, 1950'lerde Seamaster koleksiyonunun tamamını temsil eden bir sembol oluşturmak üzere işe koyuldu. Bu sembol, koleksiyonun deniz mirasını, rafine stilini ve dayanıklı ruhunu barındırmalıydı.
Tasarımcı Jean-Pierre Borle, Venedik'e yaptığı bir seyahatte aradığı ilhamı buldu: Şehrin ikonik gondollarının her iki yanında, Roma deniz tanrısı Neptün'ün denizatı figürleri yer alıyordu.
Yukarıda detaylandırılan saatlerin her biri, hatıra niteliğinde çarpıcı bir kasa arkasına sahip. Seamaster logosu, üç uçlu mızrak taşıyan Poseidon ve iki denizatı; OMEGA'nın 1956 tarihli modeli ve markanın mevcut tasarımı…
Yaz Mavisi
OMEGA'nın Yaz Mavisi rengi, eşsiz bir okyanusta geçen mükemmel bir günü çağrıştırıyor. Okyanusların korunması konusunda kararlılığa sahip marka, keşiflerle bağlantılı bir saat için doğal tercih olan bu rengi kullanıyor. Bu güzel ton, hatıra niteliğindeki koleksiyonda hemen hemen tüm kadranların alt katmanını oluşturuyor. Yaratılmak istenen efekte göre dikkatle uygulanan veya serbest şekilde dağılan vernik katmanları, derinlik hissi uyandırıyor.
Aksesuarlar
OMEGA, yeni Seamaster saatleri tamamlamak üzere koleksiyon ruhunu yansıtan ve yaz mavisi kadranlarla uyumlu şık aksesuarlar serisi oluşturdu. Dalga desenli anahtarlıklar, mavi tonlarında denizci bileklikleri, denizatı logolu kol düğmeleri ve paslanmaz çelikten yapılma Poseidon mızrağı içeren mavi bileklik sunuluyor.