Girişim Ekosistemi Bullbeez

Girişim Ekosistemi Bullbeez



  
  GİRİŞİM EKOSİSTEMİ BULLBEEZ
Bullbeez’in nihai hedefi global ölçeğe çıkarak, girişimcilik dünyasındaki herkesin vazgeçilmez platformu olmak. 
ABDULKADİR KOÇER
BULLBEEZ ŞİRKETİ KURUCU ORTAĞI



 

  Kendinizden bahseder misiniz?

  24 yaşındayım, Gaziantepliyim. Lise sonuna kadar eğitimimi Gaziantep’te tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdim.

  Halihazırda iki girişimde kurucu ortak ve bir girişimde kurucu olarak çalışma hayatımı devam ettiriyorum. Aynı zamanda Gaziantep merkezli aile şirketimizde yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorum.






 

Bullbeez ne demek?  

Bullbeez, terminoloji olarak İngilizcede “Boğa” (Bull) ve “Arı” (Bee) kelimelerinin birleşiminden oluşan ve bu girişimin hikayesini anlatan bir isim. “Boğa”’lar yatırımcıları ve “Arı”’lar girişimcileri temsil ediyor. “Girişim Ekosistemi’nin sosyal ağı” olarak konumlandırıyoruz. Bir girişimcinin kariyer yolculuğu içerisinde ihtiyacı olabilecek hizmetleri, araçları, bağlantıları ve kişileri sağlayan bir platform. Aralık’ta yayına alacağımız yeni versiyonumuz ile kullanıcılarımıza ihtiyaçları olan “SaaS” (yazılım servisleri)’nin bir arada toplandığı bir entegratör platform modeli sunacağız.

 

Bullbeez’in kurulma hikayesi nedir? Girişimcilik yolculuğunuz nasıl başladı?

 

Gaziantep’te aile geleneği çocuklar az ya da çok iş içerisinde büyütülür. Benim de yaz aylarım genelde bu paralelde ilerledi ve bu yetiştirilme tarzı beni üniversitede girişimci olmaya teşvik edince ilk girişimimi üniversite 1. sınıfta kurdum. Tablet ve bilgisayarlara özel tasarım deri aksesuarlar sağlıyorduk. 

Daha sonra gene aynı sene desenli pamuk eldiven üretme işine girdim. Bütün bunlar ilerlerken yolum teknolojiyle kesişti ve aslında girişimciliğin bambaşka bir dünya olduğunu gördüm. İlk iki girişimimiz başarısız oldu daha sonra Ahmet ile Bullbeez’i tekrar kurarak bu sektöre tam giriş sağladık. Mezun olduktan sonra Bullbeez başta olmak üzere geçtiğimiz ay Cominify’ı, bu ay da E-Sattım’ı devreye alarak
3 ayrı kola ayrıldık. 

     .   

 

Cominify nedir? Bize biraz bahseder misiniz?

Cominify, niş kitleleri insanları bir araya getiren topluluk bazlı bir sosyal medya uygulaması. En detaylı kriterler baz alınarak, benzer düşünce yapılarındaki insanları algoritmamız ile tespit edip bu kişileri aynı topluluklarda birleştiriyoruz. Topluluk içi aidiyet duygusunu sağlayıp, aynı zamanda zıt toplulukların oyunlaştırılmış münazara yapabilmesine olanak sağlayan tartışma odaklı, dinamik ve hareketli bir yapımız var.
 

‘’İlgi alanları ortak olan insanları bir araya toplamak’’...
Bu fikir aklınıza nereden geldi? Diğer uygulamalardan sizi farklı kılan nedir?

Sosyal medya sektörü gittikçe niş alanlara doğru ilerliyor. Geliştikçe samimiyet ve aidiyet kaybolurken ayrışmalar daha çok artıyor. Bir yandan linç kültürü de bizi kısıtlarken bu 3 sorunu çözecek bir yol düşündük ve fikrin ilk sahibi babamın önerisiyle fikri geliştirerek hayata geçirdik. Herkesi kapsayıcı her kullanıcının her şeye erişebileceği 2010’lar mantığından ziyade daha kısıtlayıcı ve merak uyandırıcı kurgular ile ilerliyoruz. Platformda bir topluluğa girebilmeniz için en az %70 uyum sağlamanız gerektiği gibi topluluk kurucusu olabilmeniz için de bazı görevleri tamamlanız gerekiyor. Rakiplerimizden en çok ayrıştığımız iki nokta mikro-komünitelere yoğunlaşmamız ve münazara altyapımızla komuniteler arası tartışma ortamları sunmamız.

 

 

Bullbeez ve Cominify ile hedeflediğiniz aslında nedir?

Bullbeez’in nihai hedefi global ölçeğe çıkarak, girişimcilik dünyasındaki herkesin vazgeçilmez platformu olmak. Yakın zamanda İngiltere pazarına da açılarak global hedeflerimize başlamak istiyoruz. Cominify’daki planımız ise öncelikle Türkiye’den başlayarak kategorilendirilmiş tartışma ve niş kitlelerin yeni adresi olmayı kendimize hedef koyduk çünkü hepimiz farkında olmasak da birtakım niş kitlelerin içerisindeyiz. Cominify ile bu kitleleri hayata geçireceğiz.

Tags: